miércoles, 20 de octubre de 2010

Disseny editorial Online

Són aquelles que no disposen d'exemplars en el mercat, (o principalment la producció es via-online) sinó que la seva naturalesa és pura i únicament virtual. Solen ser publicacions de caràcter amateur ja que el seu cost de producció és pràcticament òptim. S'eliminen els costos d'impressió i de distribució mantenint una visibilitat massiva.

Els continguts solen ser una mica més alternatius i molt propers a la vida quotidiana de l'usuari.


BARCELONA OR DIE

http://www.bcnordie.com/


RIURAU EDITORS

http://www.riuraueditors.cat/

El principal objectiu de Riurau Editors és oferir als lectors traduccions de qualitat de clàssics de la literatura universal. Tenen col.laboracions de dissenyadors com és el cas de Pere Ginard.

EUMOGRÀFIC

http://www.eumografic.com/index.php


Eumogràfic (1984) és un estudi de disseny que ofereix serveis globals a les empreses i les institucions en l’àmbit del disseny gràfic i de la comunicació. Ha desenvolupat un llenguatge propi i un estil versàtil que li han permès de col·laborar amb els móns de l’empresa i de la cultura. Amb seus a Vic i a Barcelona, Eumogràfic compta amb una llarga experiència en el món del disseny editorial, la identitat corporativa i la comunicació.


"ADICCIONES PORQUESÍ"

www.adiccionesporquesi.net


En trobem d'altres més experimentals, ja no tan dintre del valor del "llibre," com a objecte purament físic, sino de la importancia del suport d'aquest en un contextos molt diferents.

És el cas de “Adicciones Porquesí” una iniciativa que reviu el ja oblidat mètode postal mitjançant les facilitats que ofereixen els mitjans informàtics a nivell de autoedició. Es materialitza mitjançant ordinador i impressora blanc i negre sobre un paper que canvia a cada lliurament. Addicciones Porquesí crea, edita i s'autoprodueix setmanalment. En les seves publicacions hi són presents la crítica, la il.lustració, el conte, la mofa, l'obsessió, el buit, el malson, l'alegria, l'absurd, la tristesa i tot el que l'autor de torn sigui capaç de condensar en un A4.


Manté estretes col.laboracions amb el dissenyador Andreu Balius. Aqui deixo el seu portafoli, que com us vaig comentar a classe el trobo interessant i caracteristic per la manera de, per una banda, ordenar els treballs, i per l'altre les continues referencies i enllaços que el seu propi treball genera.

Andreu Balius:

http://www.andreubalius.com/graphic_invisible.html



Per: Mariona Colom Segura



No hay comentarios:

Publicar un comentario