martes, 26 de octubre de 2010

El paper japonès Inshu Washi

Taller del paper japonès.

En el Museu-Molí Paperer de Capellades (c/Pau Casals s/n, 08786 Capellades, Barcelona) s'impartirà els dies 29 i 30 d'octubre un taller de paper japonès Inshu Washi. El paper japonès fet a mà compta amb una tradició de més de 1.300 anys d'antiguitat i és conegut universalment per la seva bellesa, resistència i lleugeresa. El taller té com a objectiu donar els coneixements bàsics del procés d'elaboració del paper fet a mà jap
onès i, en concret, la tècnica del Inshu washi.Impartiran el taller els mestres paperers: Norito Hasegawa, Shingo Nishimura i Kanji Nakahara, de la població d’Aoya, regió de Tottori. Aquest és el tercer taller que el museu ofereix sobre el paper Inshu washi des de l’any 2003, fruit de a relació amb aquesta població paperera, i gràcies a la col·laboració de l’Escola Llotja.


Exposició "Fusió d'artesans del paper japonès Inshu i artistes gravadors locals"
.


Del 26 d'octubre al 02 de novembre al Centre Cultural la Farinera del Clot
(Gran Via de les Corts Catalanes 837, 08018 Barcelona) es farà una exposició de col·laboració entre els artesans del paper japonès Inshu Washi i artistes gravadors espanyols. Nova fusió de velles cultures de l'est i de l'oest. Es podria dir que aquesta exposició és l’última baula de la cadena de diversos contactes de vàries escoles d’art amb el món del paper oriental. Sorgeix arrel d'un intercanvi cultural amb el col·lectiu de paperers japonesos d’Aoya, els quals ens regalen els seus papers per a la nostra utilització i experimentació a canvi d'un intercanvi d'idees sobre les nostres necessitats aplicades a la gràfica i la seva experiència sobre el paper artesanal.
Aquest projecte va dirigit principalment a professors i a alumnes de Gràfica de l’Escola Llotja i la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Té una estructura bianual i a l’actual edició s’ha convidat a l'Escuela de Arte de Oviedo i a la Facultat de Belles Arts de València. Les peces realitzades per aquesta edició després d’exposar-se al Japó i a Oviedo arriben a l’espai de La Farinera perquè també es puguin gaudir a Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario